Новини

10 років internet-bilet.ua!!!

10 років internet-bilet.ua!!!

10 вересня 2021
Харків давно має неформальний статус музичного і культурного центру та “творчого інкубатору” країни. Історично склалося, що наше місто є осередком талановитої молоді, театральної тусовки, продвинутої публіки та креативних ініціатив. Харків це сучасний хаб в якому кожного дня відбуваються культурні події, проходять театральні вистави, організовуються різноманітні фестивалі, артисти збирають своїх фанів як на квартирниках, так і на стадіонах. Сьогодні спланувати свій культурний відпочинок, подивитись афішу концертів чи вистав, придбати квиток онлайн клацнувши по десктопу 3 рази чи замовити кращі місця на концерті мрії за 5 хвилин  - є комфортною повсякденністю, такою ж буденною як, наприклад, доставка їжі.
 
Та для того, що б ми сьогодні мали цей сучасний та комфортний сервіс, колись мали з'явитися люди з достатніми компетенціями, амбіціями та любов'ю до творчого життя, здатні запровадити сучасні технології та налагодити нові інструменти маркетингу і логістики у нашу повсякденність.
 
Звичайно ж, йдеться про історію створення нашого сервісу internet-bilet.ua двома запальними харківянами Максимом Максименком та Андрієм Авдошиним.
 
Історична довідка чи стара казонька про те, як раніше люди квитки купували :)
 
У далекому-не-далекому 2010 році, квитки були паперові. Їх можна було знайти лише в касах. Якщо комусь щастило натрапити саме до тої каси, де є ті бажані ряд та місця - це була “вдача”. Бо квитки фізично розподілялися між точками продажу за різними адресами, і наперед знати де саме придбати потрібний квиток було неможливо. Тож часто “піти з друзями на концерт”  означало  зустрітися з ними в антракті, щоб поділитися враженнями. 
Самі квитки мали відривні “корінці” - одна частина квитка залишався у касира, друга, відірвана, зберігалися у білетера, який запускає людей до залу. 
 
Щоб “підбити касу концерту” організатори передавали корінці в величезних мішках квитковим операторам і ті перераховували папірці вручну. Можна тільки уявити гори мішків після багатотисячного концерту та припустити якою була важкою праця, та кількість помилок у підрахунках. При цьому весь квитковий облік вівся в звичайних товстих зошитах в клітинку. Продаж однакових місь різним людям, ще 10 років назад була нормальним явищем.  
Звичайно, епоха паперового “квиткообороту” має свою особливу “лампову” атмосферу та романтику. За її мотивами можна навіть зробити квест “придбай потрібний квиток в зашифрованих локаціях та знайти нових друзів на своїх місцях”.  Проте краще ж безпечно і швидко купувати квитки на концерти на сайті  - авжеж?)
 
Отож, навесні 2011 року була здійснена квиткова революція - в мережі запрацював сайт онлайн продажу квітків на концерти -  www.іnternet-bilet.ua та здійснена перша транзацкія! За 6 місяців роботи сервісу пропорція білетів придбаних онлайн в Харкові до паперових становила вже 60/40 відсотків!
 
В 2012 році до досвіду харків'ян долучилися жителі Полтави, Дніпра, Сум, Кременчука. Представництва Інтернет-Білету з'явилися навіть в Києві, Львові та містах центральної України. Так розпочалася успішна історія онлайн-сервісу продажу квитків…
 
Звичайно, попереду була ще робота по збільшенню довіри покупців до онлайн-ресурсів, боротьба з новоспеченими інтернет-шахраями, здорова конкуренція, формування ринку онлайн-продажу квитків в Україні та апгрейд сервісу.. 
Та це вже трошки інша історія. І вона to be continued...